ForsideKollektiv trafikGrøn Bustrafik - hvad kan busbranchen?

Grøn Bustrafik - hvad kan busbranchen?

Busmessen 2017. Den 24. marts 2017 kl. 10.00. Deltag i walk'n'talk om grøn og miljøvenlig bustrafik

17-03-2017

 

Turen starter ved hovedindgang vest. Mødested er i arkaden lige efter kontrollen. Mød gerne op 5 minutter før, da turene starter præcist.

 

10.00 Har gasbusserne en fremtid på de danske veje?

Scania (Stand 6250) står stærkt på gasbusserne i Danmark. Men er der en fremtid for gasbusser, når dieselbussen jo fungerer ganske udmærket, og de mange i øvrigt peger på elbusser, hvis det skal være miljø- og klimavenligt?

  • Oplæg ved Steffen Laursen, key account manager, Scania

10.20 Hvilke energikilder  er til rådighed for busbranchen?

Biogas er én vej frem. Men hvad med HVO,  el-busser og så videre? Der er mange muligheder for at forbedre både miljø og klima. Energiselskabet OK (Stand 6102) er klar med certificeret biogas fra tanke i hovedstadsområdet, men kan også levere alternative dieselvarianter og selvfølgelig elektricitet.

-          Oplæg ved Henrik Dehn, markedschef, Energiselskabet  OK

10.40 Miljøvenlig vask - Hvordan klarer vi den?

Pæne og rene busser er et must i bustrafikken. En del af oplevelsen! Hvordan sørger vi for det på en miljøvenlig og skånsom måde?

  • Præsentationer ved Euro Wash A/S, Carsten Papuga (Stand 6009) og Wennstrom Wash System, Per Brødsted  (Stand 6002).

11.00 Med god planlægning spares tid, brændstof og CO2-effekt

Frogne A/S (Stand 6094) kan levere IT-styring og kommunikation til kørselsopgaven. Kan vi planlægge os til en effektiv og miljøvenlig busdrift?

-          Bent Johansen,  Frogne A/S præsenterer.

11.20 Elbusser – er de danske busleverandører klar?

Der tales meget om elbusser og et par forsøgsordninger har allerede været i gang. Roskilde  Kommune  går foran og mon ikke flere byer følger efter? Men er de danske busleverandører klar med elbusser , der kan levere den stabilitet og sikker drift, der er nødvendig i den kollektive trafik?

  • Dansk Elbil Alliance, chefkonsulent Søren Jakobsen præsenterer  sammen med Volvo Busser, Bruno Damgaard Hansen  (Stand 6090) og VDL Bus & Coach, Anita Laursen  (Stand 6044) i Busmessens Café. 

11.45 Danske Busvognmænd er vært med et glas og en snack i  Busmessens Café.