ForsideKollektiv trafikKristian Pihl Lorentzen: “Bussen har en stor fremtid”

Kristian Pihl Lorentzen: “Bussen har en stor fremtid”

Danske Busvognmænds årsmøde blev som vanligt med deltagelse af medlemmer fra Folketingets transportudvalg. Højklassede busløsninger og unødigt bureaukrati var i fokus i formandens beretning.

25-03-2017

Danske Busvognmænds landsformand John Bergholdt afgav lørdag formiddag sin beretning ved foreningens årsmøde i MCH Messecenter Herning.

Landsformanden satte fokus på lønforhold, uddannelse og ikke mindst opgør med det voksende bureaukrati for vognmandsbranchen:

“Vi er glade for, at både Nordjyllands Trafikselskab og Fynbus har sat fokus på lønninger i chaufførerhvervet med klausuler i kontrakterne og håber, de andre trafikselskaber vil følge efter. Derudover er det også vigtigt, at vi fastholder fagligheden – både ved uddannelse, men også ved at sikre kvaliteten i udbuddene,” lød budskabet fra talerstolen.

Landsformand John Bergholdt

Busser giver kollektiv trafik for pengene
John Bergholdt slog også et slag for højklassede busløsninger. Det var noget medlem af Folketingets transportudvalg Kristian Pihl Lorentzen (V) kunne bakke op omkring fra årsmødets talerstol:

“Vi finder BRT særdeles interessant. Højklassede bussystemer giver utrolig meget kollektiv trafik for pengene. Mange tænker, at kollektiv trafik er lig med tog, men hovedparten af trafikken er busser. Vi kan se, at det er rigtig dyrt at lægge skinner – busserne kan køre på den asfalt, vi har i forvejen. Med ny teknologi og fleksible størrelser går busserne en stor fremtid i møde,” udtalte Kristian Pihl Lorentzen og tilføjede, at transportudvalget også gerne vil kaste sig ind i kampen mod bøvl og bureaukrati.

“Det er tydeligt, at Østrig med sine regler gør det svært for vognmændene. Alle ved, at danske busvognmænd har styr på lønningerne. Man kunne f.eks. lave et certificeringssystem fra EU, så ikke alle unødigt bliver pålagt disse administrative byrder,” lød et af forslagene fra Kristian Pihl Lorentzen.

Danske Busvognmænds årsmøde fandt sted i forbindelse med Transport 2017 og Busmessen i Herning.

Medlem af Folketingets transportudvalg Kristian Pihl Lorentzen (V)