ForsideTuristbuskørselBusbranchens folk skal overholde hastighedsgrænserne

Busbranchens folk skal overholde hastighedsgrænserne

Pressemedelelse: Skibuschauffører og busvognmænd er igen kommet i mediernes søgelys efter det er kommet frem, at hastighederne overskrides ved skibuskørsel.

07-02-2011

Endnu engang er de danske skibuschauffører og deres arbejdsgivere kommet i mediernes søgelys. Det er nemlig kommet frem, at hastighederne overskrides ved skibuskørsel. ”Vi finder det ikke acceptabelt, at fartgrænserne ikke overholdes,” udtaler Steen Bundgaard, adm. direktør, Danske Busvognmænd. ”Sker det alligevel, at et af vores medlemmer finder ud af, at hans chauffører ikke overholder færdselsreglerne, mener vi i Danske Busvognmænd, at det er vigtigt at vognmanden ved en samtale med pågældende chauffør tydeliggør alvoren af overtrædelsen, det kunne f. eks. være med en mundtlig advarsel. En overtrædelse af færdselsloven, der potentielt sætter sikkerheden på spil, skal naturligvis have konsekvenser,” fortsætter han.

Sikkerheden skal være i top
Det lader til, at det billede, journalister og dele af befolkningen har af skibuskørslen - og busbranchen i det hele taget – er noget plettet. Og det er et billede, som Danske Busvognmænd ikke ønsker, fæstner sig i danskernes bevidsthed. ”Som brancheorganisation for de danske busvognmænd er det vores opgave at sørge for, at vores medlemmer får de bedste arbejdsvilkår. Og en af måderne vi gør det på, er at indskærpe vigtigheden af at overholde lovgivningen, herunder hastighedsgrænserne og reglerne om køre- hviletid, selvom det kan være fristende at give den en ekstra tand, når man kører under gode vejrforhold, og trafikken bare flyder. Danske Busvognmænds holdning er, at reglerne skal overholdes, og der må ikke herske tvivl hos befolkningen om, at sikkerheden er i højsædet, når branchens folk udfører deres arbejde,” siger Steen Bundgaard. ”Det er også vigtigt at huske på, at skisæsonen er en travl tid for branchen, for rigtig mange danskere vælger at tager bussen og benytte sig af alle de fordele det giver, når man skal på skiferie, bl.a. fordi bussen er det sikreste transportmiddel,” slutter han af.

For yderligere information kontakt: Steen Bundgaard, adm. direktør,             26 89 95 65