ForsideTuristbuskørselBlitzeriet på motorvejene er ved at blive til en blitzkrig

Blitzeriet på motorvejene er ved at blive til en blitzkrig

I den forgangne uge er vi ikke kommet væsentlig nærmere på en løsning af galskaben med udstedelse af bøder til busser der helt lovligt kører 100 km/t på de danske motorveje. Danske Busvognmænds adm. direktør Steen Bundgaard har nu skrevet til de to ansvarlige ministre.

07-04-2017

I den forgangne uge er Danske Busvognmænd ikke kommet væsentlig nærmere på en løsning af galskaben med udstedelse af bøder til busser, der helt lovligt kører 100 km/t på de danske motorveje.

Transportministeriets ministersekretær og udvalgssekretæren i Transportudvalget i Folketinget mener, at det er justitsministeriet, der skal løse sagen. Det er er håndhævelsen af reglerne, det er galt med. Rigspolitiet og justitsministeriet mener, at da det er transportministeriets lovgivning, så er det transportministeriet, der skal løse sagen.

Ugen har ført til, at der nu skal afholdes et møde mellem justits- og transportministeriet – en gang efter påske! Det er bare ikke godt nok, når der hver dag udsendes hastighedsbøder for helt lovlig kørsel! Nu må ministrene på banen og sikre en hurtig løsning. Busvognmændene bliver ofrene, når de to ministerier ikke kan finde ud af at tale sammen.

Bøder for lovlig kørsel
Danske Busvognmænds adm. direktør Steen Bundgaard har nu skrevet til de to ansvarlige ministre - transportminister Ole Birk Olesen og justitsministeren Søren Pape Poulsen - for at få dem til at tage affære:

"Virksomheder – og politiet - bruger nu helt unødvendige resurser på at få de pågældende bøder annulleret. Et medlem der på en og samme dag havde fået 11 bøder, 1 pr. bus, kunne fortælle, at det tager 35 minutter på virk.dk at få en bøde annulleret! For hver dag politiet sidder i fotovogne på motorvejen bliver der udskrevet stakkevis af bøder for en helt lovlig kørsel. Det virker helt meningsløst på mig og endnu mere meningsløst for de busvognmænd og politifolk, der skal bruge deres arbejdstid på det her. Jeg skal derfor høfligst anmode jeg begge om, at sikre at der bliver fundet en løsning her og nu så helt lovlig adfærd ikke udløser bøder og alt det besvær, der er forbundet med at få bøderne annulleret igen," skriver Steen Bundgaard i sit brev til ministrene.